Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Tandheelkunde

WhatsApp
Facebook
Email

Paardentanden blijven gedurende het hele leven van het paard doorgroeien. Door het kauwen op ruwvoer slijten de tanden en kiezen natuurlijk af. Bij onze krachtvoer-etende paarden en bij oudere paarden komt het nogal eens voor dat de tanden en kiezen onregelmatig afslijten.

Daarom is het van belang om minimaal 1x per jaar de tanden van uw paard te laten controleren. Het vijlen van de kiezen heeft bijna iedere paardenbezitter wel eens gezien. Maar het inkorten van de snijtanden wordt nogal eens vergeten. Als de snijtanden te lang blijven kan het paard simpelweg de kiezen niet meer op elkaar krijgen Bij jonge paarden kan het voorkomen dat “doppen” of wolfskiesjes voor problemen zorgen. Deze dienen dan ook verwijderd te worden.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.