Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Kruisbanden

WhatsApp
Facebook
Email

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de auto, waarna de hond plots mank was. De hond blijkt dan na een klinisch onderzoek last te hebben van een gescheurde voorste kruisband. Dit moet chirurgisch gecorrigeerd worden anders kunnen hevige artrose en blijvende kreupelheid het gevolg zijn.

Bij de operatie wordt het kniegewricht geopend om te kijken of er schade is aan de meniscus. Als dit het geval is wordt deze verwijderd. Vervolgens wordt het gewricht weer gesloten, waarna er een kunstband geplaatst wordt. De huidwond wordt gesloten en de hond krijgt enkele dagen een steunverband. Na een revalidatieperiode kan de hond weer normaal lopen.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.