Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Puppycursus

WhatsApp
Facebook
Email

Jonge pups zorgen voor veel plezier in huis, maar ze moeten ook nog veel leren. Voor meer informatie over puppycursussen kunt u contact opnemen op het telefoonnummer van de praktijk. 079-3425487. Doel van een puppycursus:

  • Goede relatie tussen baas en hond
  • Juiste plaats van de hond in het gezin
  • Hond die zich in zoveel mogelijk situaties weet te gedragen, zowel thuis als in de maatschappij.

In het dagelijks leven wilt u graag een hond die niet aan de riem trekt, komt als hij/zij geroepen wordt, luistert als hem/haar iets wordt gevraagd of verboden en die leuk mee doet in het gezin.

De oefeningen die u tijdens deze cursus aangeboden krijgt zijn er op gericht om u te helpen dit doel te bereiken. In deze cursus wordt veel aandacht geschonken aan de manier waarop honden communiceren. We kijken naar de leerprincipes van honden (hoe leren honden – waarom doet hij/zij iets wel of niet) en we gaan in op lichaamstaal (houding) en gedrag van de hond.

Veel te zware kost zult u denken, ik wil alleen maar dat hij/zij luistert. KLOPT!!! MAAR als u weet waarom een hond iets wel of niet doet, zult u daar tijdens de opvoeding van uw pup/jonge hond ongelooflijk veel plezier van hebben en daar de rest van uw honds leven uw voordeel mee kunnen doen.

In de lessen wordt tijdens de oefeningen ingegaan op houding en gedrag van de honden. Zo leert u al doende te kijken naar wat honden u met lichaamstaal vertellen.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.