Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Paardenkeuringen

WhatsApp
Facebook
Email

Keuringen bij paarden worden meestal uitgevoerd vanwege aan- of verkoop, maar soms ook in het kader van de fokkerij. Ons onderzoek geeft u als (toekomstig) eigenaar een goed beeld van de gezondheid van uw paard. Bij een zogenaamde klinische keuring wordt gekeken naar de algemene gesteldheid van het paard.

Buigproef

De ogen, het hart en de longen worden beoordeeld en het exterieur van het paard wordt onder de loep genomen om na te gaan of er eventueel afwijkingen zijn. Ook het bewegingsapparaat wordt goed gecontroleerd door het laten lopen van het paard en het uitvoeren van buigproeven. Naast het verrichten van een klinische keuring is het mogelijk om het paard röntgenologisch te laten controleren. Er worden röntgenfoto’s gemaakt van de benen van het paard en eventueel van de hals en de rug, waarbij probleemgebieden goed in kaart gebracht worden.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.