Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Ontvlooien en ontwormen

WhatsApp
Facebook
Email

Vlooien bij honden en katten zijn een veel voorkomend probleem. Er bestaat veel resistentie bij de vlooien tegen de diverse ontvlooiingsmiddelen. Als dierenkliniek signaleren we heel snel of de werkzaamheid van een bepaald middel achteruitgaat. Daarom hebben we altijd middelen in huis die wel goed werkzaam zijn tegen vlooien, maar ook tegen teken of zandvliegen.

Ontworming bij honden en katten wordt vaak vergeten. Als pup of kitten denk je er als eigenaar meestal nog wel aan, maar daarna verwaterd het vaak een beetje. Toch is ontworming bij honden en katten belangrijk. Huisdieren hebben een minder hygiënische levenswijze dan wij en zeker katten eten nog wel eens een beestje op wat besmet is met wormen. Er zijn redelijk wat wormsoorten die  ook besmettelijk zijn voor mensen. Vooral als er kleine kinderen rondlopen in het huishouden is het verstandig om uw hond of kat regelmatig te ontwormen.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.