Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Kreupelheden

WhatsApp
Facebook
Email

Een kreupel paard is voor iedere paardenliefhebber een zeer vervelend gebeuren. Als eigenaar ben je erbij gebaat om zo snel mogelijk exact te weten wat er met het paard aan de hand is en hoe lang het gaat duren voor het paard weer zoals vanouds te gebruiken is. Om de plaats van de kreupelheid te bepalen kunnen we op de kliniek gebruik maken van de monsterbaan, de harde en zachte volte.

Uitverdoven

Voor onderzoeken “onder de man” kan gebruik gemaakt worden van de binnen- en de buitenrijbaan. Door middel van diagnostische verdovingen kan tevens gekeken worden of de kreupelheid verdwijnt na inspuiten van verdovingsvloeistof. Als de plaats van de kreupelheid is gelokaliseerd kan vervolgens een gepast vervolg aan het onderzoek gegeven worden. In de meeste gevallen zal aanvullend röntgenologisch of echografisch onderzoek verricht moeten worden.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.