Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Historie

WhatsApp
Facebook
Email

In 1975 is de praktijk aan de Meckelenburglaan in Rotterdam geopend. Overdag werden de paardenvisites gereden, s’ middags werd er meestal geopereerd en ’s avonds werd het spreekuur voor de kleine huisdieren gedaan. De opgenomen honden en katten hadden een plaatsje in de hal van het woonhuis. Omdat de praktijk gestaag doorgroeide werd een dependance geopend in Pijnacker. Hier was een röntgenapparaat gehuisvest waardoor ook röntgenfoto’s gemaakt konden worden. Van heinde en verre kwamen de paarden hier langs.

De praktijk bleef doorgroeien en in de jaren 90 werd het pand in Hazerswoude-dorp betrokken. Hier kregen zowel de paarden als de kleine huisdieren alle ruimte en tevens werden de sportpaarden van Stal Meursing hier ondergebracht.

Dierenkliniek Meursing beschikt nu over een röntgenruimte, een echoruimte, een KI-ruimte en een fantoom. Daarnaast beschikt de kliniek over een volledig uitgeruste operatiekamer met een recoverybox voor de paarden en een monsterbaan met een harde en een zachte volte.

Voor de kleine huisdieren beschikken we over twee spreekkamers, een operatiekamer en opname mogelijkheden voor de honden, katten en kleine dieren. Daarnaast hebben we een laboratorium waar allerhande bloedonderzoek, urineonderzoek en onderzoek van huid- en vachtmonsters gedaan kan worden.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.