Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Endoscopie

WhatsApp
Facebook
Email

Bij endoscopie wordt er een camera gebruikt  om in het paard te kijken. De meest voorkomende delen van het paard waar endoscopie wordt toegepast zijn de longen en de maag. Bij een zogenaamde bronchoscopie wordt de endoscoop via de neus tot in de luchtpijp en de splitsing van de hoofdbronchen gebracht.

Op deze manier kan het bovenste deel van het ademhalingsapparaat in beeld gebracht worden. Er kan nagegaan worden of er afwijkingen zijn aan de luchtzakken of de stembanden en of er slijmvorming in de luchtpijp is opgetreden. Bij een gastroscopie wordt de endoscoop eveneens via de neus ingebracht, maar nu zal deze via de slokdarm tot in de maag gebracht worden. Hierbij kunnen afwijkingen in de maag, zoals maagzweren, opgemerkt worden.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.