Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Diagnostiek

WhatsApp
Facebook
Email

Het stellen van een juiste diagnose is belangrijk om uw paard optimaal te kunnen behandelen. Bij Dierenliniek Meursing zijn altijd zeer moderne onderzoekstechnieken voorhanden waardoor wij de oorzaak van een blessure beter kunnen achterhalen.

Voor kreupelheidsonderzoeken maken wij gebruik van onze monsterbaan, harde en zachte volte en kunnen wij in onze binnen- en buitenbaan uw paard onder de man of aangespannen bekijken. Na de buigproeven en eventuele verdovingen wordt er dan overgegaan tot beeldvorming zoals röntgenfoto’s en/of echografie van de benen, hals en rug. Op basis van de bevindingen wordt een aangepast behandel- en revalidatieplan opgesteld.

Voor paarden met maagproblemen kunnen wij een gastroscopie uitvoeren, waarbij we met een lange slang en een camera de binnenkant van de maag kunnen bekijken. Veel paarden hebben last van maagzweren en kunnen hier pijn en ongemak van hebben.

Bij chronisch hoestende paarden kunnen wij een bronchoscopie uitvoeren waarbij we met een slang en een camera de luchtwegen kunnen bekijken. Daarnaast kunnen we een longdrukmeting doen, en een BAL-spoeling uitvoeren. Zo krijgen we een compleet beeld over de oorzaak van het hoesten en het herstel.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.