Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Chirurgie

WhatsApp
Facebook
Email

Onze kliniek is uitgerust met een operatiekamer en een recoverybox. Voor ingrepen die niet bij het staande paard uitgevoerd kunnen worden kunnen wij de paarden onder narcose brengen. In de recoverybox, met zijn speciale zachte wanden en vloer, krijgt het paard de injectienarcose toegediend. Vervolgens wordt er een speciale draaideur tegen het paard gezet om de kans op verwondingen bij het in slaap vallen zo klein mogelijk te maken.

Als het paard is overgebracht naar de operatiekamer worden de voorbereidingen getroffen voor de operatie en wordt het paard aangesloten aan de bewakingsapparatuur, het beademingsapparaat en de gasnarcose. Hierdoor is de diepte van de narcose nauwkeurig over langere tijd te regelen. Na afloop van de operatie kan het paard rustig wakker worden in de goed beschermde recoverybox.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.