Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Chirurgie bij gezelschapsdieren

WhatsApp
Facebook
Email

Bij Dierenkliniek Meursing worden dagelijks operaties uitgevoerd. Hierbij kunt u denken aan castraties en sterilisaties, maar ook meer uitgebreide operaties zoals aan gescheurde kruisbanden of knieschijfluxaties worden regelmatig uitgevoerd.

De dieren krijgen bij ons na een lichamelijk onderzoek een injectienarcose die aangepast wordt aan het gewicht van het dier en de lichamelijke toestand. Daarna krijgen de dieren een tracheotube in de luchtpijp waardoor we tijdens de operatie zuurstof en narcose gas kunnen toedienen. Ook worden via het bewakingsapparaat de vitale functies van het dier in de gaten gehouden.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.