Telefoon 079-342 5487
Open:  Ma-Vr 8:30 – 17:30
Consult op afspraak

Castraties

WhatsApp
Facebook
Email

Castraties bij hengsten worden op Dierenkliniek Meursing veelvuldig uitgevoerd. De meest gangbare methode is een staande castratie. Hierbij krijgt het paard een injectie waardoor hij suf wordt, maar wel nog op zijn benen kan blijven staan. Na het plaatsen van een lokale verdoving ter hoogte van het operatiegebied worden de testikels verwijderd. Er wordt altijd een zogenaamde ligatuur geplaatst om te voorkomen dat er vanuit de buik iets door de operatiewond naar buiten kan treden.

De huidwonde in het scrotum blijft open zodat de wond goed kan draineren. Deze vorm van castreren is voor het paard weinig ingrijpend. Het paard hoeft niet echt onder narcose, wat het narcoserisico verkleint. Een andere manier van castreren is het “over de lies” castreren. Hierbij wordt het paard onder algehele narcose gebracht en in de operatiekamer geopereerd. Via een snede in de lies worden de zaadstreng en de bloedvat afgebonden en de testikels verwijderd. De huidwond wordt gehecht. Het voordeel van deze manier van castreren is dat er op deze wijze zeer hygiënisch gewerkt kan worden. Hierdoor is de kans op op post-operatieve infecties zeer klein.

Andere FAQ

Preventie

Iedereen probeert natuurlijk te voorkomen dat zijn of haar dier ziek wordt. Dierenkliniek Meursing helpt u daar graag bij! Vaccineren/titerbepaling Bij onze kliniek kunt u

Kruisbanden

Regelmatig worden bij ons honden aangeboden die mank zijn aan een achterpoot. Meestal is er ook sprake van een sprong vanaf de bank of de

Problemen met de knieschijf

Patella luxatie komt vooral bij kleinere hondenrassen en soms bij katten voor. Normaal gesproken wordt de knieschijf met een aantal banden op zijn plek gehouden.