Diagnostiek

Het stellen van een juiste diagnose is belangrijk om uw paard optimaal te kunnen behandelen. Bij Dierenliniek Meursing zijn altijd zeer moderne onderzoekstechnieken voorhanden waardoor wij de oorzaak van een blessure beter kunnen achterhalen.

Voor kreupelheidsonderzoeken maken wij gebruik van onze monsterbaan, harde en zachte volte en kunnen wij in onze binnen- en buitenbaan uw paard onder de man of aangespannen bekijken. Na de buigproeven en eventuele verdovingen wordt er dan overgegaan tot beeldvorming zoals röntgenfoto's en/of echografie van de benen, hals en rug. Op basis van de bevindingen wordt een aangepast behandel- en revalidatieplan opgesteld.

Voor paarden met maagproblemen kunnen wij een gastroscopie uitvoeren, waarbij we met een lange slang en een camera de binnenkant van de maag kunnen bekijken. Veel paarden hebben last van maagzweren en kunnen hier pijn en ongemak van hebben.

Bij chronisch hoestende paarden kunnen wij een bronchoscopie uitvoeren waarbij we met een slang en een camera de luchtwegen kunnen bekijken. Daarnaast kunnen we een longdrukmeting doen, en een BAL-spoeling uitvoeren. Zo krijgen we een compleet beeld over de oorzaak van het hoesten en het herstel.

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren ma, di, do, vr van 19-20u. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Kaart