Keuringen

Keuringen bij paarden worden meestal uitgevoerd vanwege aan- of verkoop, maar soms ook in het kader van de fokkerij. Ons onderzoek geeft u als (toekomstig) eigenaar een goed beeld van de gezondheid van uw paard. Bij een zogenaamde klinische keuring wordt gekeken naar de algemene gesteldheid van het paard.

De ogen, het hart en de longen worden beoordeeld en het exterieur van het paard wordt onder de loep genomen om na te gaan of er eventueel afwijkingen zijn.
Ook het bewegingsapparaat wordt goed gecontroleerd door het laten lopen van het paard en het uitvoeren van buigproeven.
Naast het verrichten van een klinische keuring is het mogelijk om het paard röntgenologisch te laten controleren. Er worden röntgenfoto's gemaakt van de benen van het paard en eventueel van de hals en de rug, waarbij probleemgebieden goed in kaart gebracht worden.

 


Paardenverzekeraar EFO heeft op dit moment een actie. Als u uw paard verzekert bij EFO nemen zij een deel van de klinische keuringskosten voor hun rekening. Voor meer informatie kunt u de website van EFO raadplegen:
http://www.efo.nl/actie

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren ma, di, do, vr van 19-20u. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Kaart