HD-ED

Heupdysplasie (HD) en elleboogdysplasie (ED) is een aandoening die ontstaat als gevolg van erfelijke factoren en uitwendige invloeden. Honden kunnen hier erg veel last van hebben. Er zijn echter ook honden die geen last lijken te hebben.


Omdat het hier gaat om een erfelijke aandoening is het in het kader van de fokkerij zinvol om te bepalen of een reu of teef waarmee gefokt gaat worden, vrij is van HD en/of ED. Dit kan vastgesteld worden op een röntgenfoto. Bij Dierenkliniek Meursing kunnen er HD en ED foto's gemaakt worden die dan worden opgestuurd naar de Raad van Beheer. Deze instantie beoordeelt de mate van HD en/of ED bij de hond. Naast het maken van rontgenfoto's kijkt de raad van beheer ook naar familieleden en nageslacht om te zien of hier HD en/of ED voorkomt.
Op bovenstaande foto's zijn aan de rechterzijde normale heupen te zien en aan de linekrzijde heupen met ernstige HD.

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren ma, di, do, vr van 19-20u. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Contact

Dierenkliniek Meursing
Westzijdeweg 79
2391 JE Hazerswoude-dorp

Telefoonnummer:
079-3425487 (ook bij spoed)

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kaart