Endoscopie

Bij endoscopie wordt er een camera gebruikt om in het paard te kijken. De meest voorkomende delen van het paard waar endoscopie wordt toegepast zijn de longen en de maag.
Bij een zogenaamde bronchoscopie wordt de endoscoop via de neus tot in de luchtpijp en de splitsing van de hoofdbronchen gebracht.

Op deze manier kan het bovenste deel van het ademhalingsapparaat in beeld gebracht worden. Er kan nagegaan worden of er afwijkingen zijn aan de luchtzakken of de stembanden en of er slijmvorming in de luchtpijp is opgetreden.
Bij een gastroscopie wordt de endoscoop eveneens via de neus ingebracht, maar nu zal deze via de slokdarm tot in de maag gebracht worden. Hierbij kunnen afwijkingen in de maag, zoals maagzweren, opgemerkt worden.

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren ma, di, do, vr van 19-20u. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Kaart