Castratie

Castraties bij hengsten worden op Dierenkliniek Meursing veelvuldig uitgevoerd. De meest gangbare methode is een staande castratie. Hierbij krijgt het paard een injectie waardoor hij suf wordt, maar wel nog op zijn benen kan blijven staan. Na het plaatsen van een lokale verdoving ter hoogte van het operatiegebied worden de testikels verwijderd. Er wordt altijd een zogenaamde ligatuur geplaatst om te voorkomen dat er vanuit de buik iets door de operatiewond naar buiten kan treden.

De huidwonde in het scrotum blijft open zodat de wond goed kan draineren. Deze vorm van castreren is voor het paard weinig ingrijpend. Het paard hoeft niet echt onder narcose, wat het narcoserisico verkleint.
Een andere manier van castreren is het "over de lies" castreren. Hierbij wordt het paard onder algehele narcose gebracht en in de operatiekamer geopereerd. Via een snede in de lies worden de zaadstreng en de bloedvat afgebonden en de testikels verwijderd. De huidwond wordt gehecht. Het voordeel van deze manier van castreren is dat er op deze wijze zeer hygiënisch gewerkt kan worden. Hierdoor is de kans op op post-operatieve infecties zeer klein.

Algemene voorwaarden en privacy

Voor meer informatie over ons privacybeleid klik hier: Privacywetgeving AVG

Voor onze Algemene Voorwaarden klik hier: Algemene Voorwaarden

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren ma, di, do, vr van 19-20u. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u contact opnemen op 079-3425487. Voor visites die na 9:30u 's morgens worden doorgegeven, wordt een toeslag gerekend. In de avond, 's nachts en in het weekend worden alleen spoedvisites gereden.

Kaart