Medicatie nodig?

esculaap

Wij hebben het in huis.

COntact

Dierenkliniek Meursing
Westzijdeweg 79
2391 JE Hazerswoude-dorp
Telefoonnummer:
079-3425487 (ook bij spoed)
e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Meer informatie: Spoed

Neem uw pasje mee!

Nog niet verzekerd, klik hier.

Tandheelkunde

Voor de mens is het heel normaal om regelmatig naar de tandarts te gaan. Bij huisdieren is dat veel minder vanzelfsprekend. Als eigenaar ga je meestal niet uitgebreid in de bek kijken of er wat mis is. En uw dier zal u ook niet aan de mouw trekken als er hij een beetje pijn in de bek heeft.

Vaak kunnen dieren zich nog heel goed behelpen met een slecht gebit door maar aan 1 kant van de bek te kauwen of door hun voer in een paar bewegingen achterin de keel te gooien. Het is dus zeer verstandig om het gebit van uw huisdier regelmatig te laten controleren. Als het nodig is kunnen wij het gebit van uw huisdier weer netjes schoonmaken. Als er slechts sprake is van een klein beetje tandsteen lukt het vaak wel om dit met een krabbertje te verwijderen.


Soms is er echter zoveel werk dat uw huisdier onder algehele narcose moet. Zo kunnen we alle plekken in de bek goed bereiken. Als het nodig is worden er ook tanden of kiezen getrokken. Dit klinkt heel ingrijpend, maar uw huisdier zal u er dankbaar voor zijn.
Bij jonge dieren kan het voorkomen dat bepaalde onderdelen van het melkgebit blijven zitten terwijl de blijvende tanden of kiezen al doorkomen. Om te voorkomen dat de blijvende tanden en kiezen te weinig ruimte krijgen en daardoor in het gehemelte of de tong gaan prikken is het belangrijk om de melkhoektanden op tijd te verwijderen. Vooral kleinere hondenrassen en rassen met een zogenaamde onderbeet hebben vaak last van deze aandoening. De ingreep gebeurt onder algehele narcose.
Konijnen aan knaagdieren hebben ook nogal eens last van verkeerd afslijtende tanden. Onder narcose kunnen de tanden en kiezen van weer tot normale afmetingen teruggebracht worden.

Februari: maand van het gebit!
In februari kunt een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole, daarnaast geven wij 20% korting op een gebitsbehandeling (excl. narcose en medicatie).

 

Openingstijden

Wij zijn op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend van 8u tot 21.30u geopend voor het ophalen van medicatie en het kopen van voer. Op woensdag sluiten wij om 18u. Wij kunnen voor kleine huisdieren overdag tot 17u een afspraak inplannen. Daarnaast hebben wij inloopspreekuren (zie openingstijden). Ook paardenvisites en kliniekbezoeken gaan op afspraak. In het weekend zijn wij uitsluitend bereikbaar voor spoedgevallen.
In december is er op pakjesavond 5 december geen avondspreekuur en sluit de kliniek om 17u. Op 25 en 26 december (kerst) en op 1 januari (nieuwjaardag) zijn wij gesloten.

Spreekuur kleine huisdieren

Afspraken kunnen van maandag t/m vrijdag overdag gemaakt worden. Daarnaast hebben we onze inloopspreekuren. Vermijd de drukte tijdens de inloopspreekuren en maak een afspraak voor overdag. Dit kost hetzelfde als een consult tijdens het inloopspreekuur. De inloopspreekuren voor kleine huisdieren zijn: Op maandag van 13-14u en van 19-20u, dinsdag van 19-20u, woensdag van 13-14u, donderdag van 19-20u en vrijdag van 13-14u en van 19-20u. U kunt dan zonder afspraak binnenlopen en wordt op volgorde van binnenkomst geholpen.

Spreekuur paarden

Paarden kunnen uitsluitend op afspraak op de kliniek langskomen. Voor het maken van een afspraak op stal kunt u bellen tussen 8.30 uur en 9.30 uur.

Contact

Dierenkliniek Meursing
Westzijdeweg 79
2391 JE Hazerswoude-dorp

Telefoonnummer:
079-3425487 (ook bij spoed)

e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Meer informatie: Spoed

Kaart